ورود یا ثبت نام
لطفاً منتظر بمانید، درحال پردازش...
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام کردن
×

کمک های بین المللی در مناطق بلاخیز: کمک یا دردسر؟

بلایای طبیعی اتفاق می افتد و ما تقریبا هیچ کاری نمی توانیم برای جلوگیری از آنها انجام دهیم. گاهی اوقات این رویداد آنقدر ویرانگر است که تدارکات محلی برای رفع نیازهای فوری جمعیت آسیب دیده کافی نیست و کمک نهادهای بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار است. چندین پروتکل مستند نحوه کمک را توضیح می دهند: نحوه تامین آب سالم؛ چه مقدار و چه نوع مواد غذایی، تجهیزات گرمایشی و امکانات پزشکی باید با هواپیما به مناطق آسیب دیده منتقل شود. و غیره. با این حال، عواملی مانند عادات فرهنگی، اعتقادات مذهبی و جغرافیا تأثیر زیادی بر اثربخشی چنین کمک‌های بین‌المللی دارند.

در 26 دسامبر 2003، در بم - شهری باستانی در جنوب شرقی ایران - زمین لرزه ای ویرانگر ده ها هزار قربانی برجای گذاشت. پس از آن، از نظر کمک های بین المللی با مشکلات متعددی مواجه شدیم. به عنوان مثال، کمک های غذایی به شکل هزاران قوطی گوشت خوک و ژامبون ممنوعه شرعی وارد شد. با وجود زنده ماندن صدها درخت خرما که میوه های رسیده داشتند، مقادیر زیادی خرما وارد شد. هوا سرد بود و چند تیم بخاری زغال‌سنگ انتقال دادند، اما در ایران از زغال سنگ استفاده نمی‌کنیم. تیم های دیگر داروهایی را بدون نام ژنریک آوردند. هیچ اطلاعاتی به زبان انگلیسی در برگه های درج آنها موجود نبود و تقریباً هیچ کس به جز کسانی که آنها را آورده بودند نمی دانستند چگونه از آنها استفاده کنند. یکی از تیم های پزشکی فنلاند از محلول پاک کننده گیاهی برای درمان زخم ها استفاده کرد. این محلول، در استفاده معمولی در فنلاند، برای پزشکان و پیراپزشکان کشورهای دیگر کاملاً ناآشنا بود، بنابراین آنها نمی دانستند که چگونه و چه زمانی از آن به درستی استفاده کنند. بسیاری از همکاران آمریکایی ما از منگنه برای بخیه زدن زخم ها استفاده می کردند، اما ابزار لازم برای برداشتن این بخیه های فلزی فقط در کمپ ایالات متحده موجود بود. هیچ کس دیگری نمی تواند به راحتی آنها را حذف کند. مشکل دیگر این بود که مردم آسیب دیده بم تمایلی به رفتن به منطقه کمپینگ تعیین شده نداشتند. آنها ترجیح می‌دادند در نزدیکی مکان‌هایی بمانند که قبلاً خانه‌هایشان بود، احتمالاً به این دلیل که از لحاظ روانی احساس بهتری داشتند، وقتی از چیزی که قبلاً داشتند جدا نبودند، و شاید به دلیل ترس مبالغه‌آمیز از غارت.

با توجه به همه این مشکلات، ما خواستار تجدید نظر در پروتکل های فعلی مورد استفاده برای کمک های بین المللی اضطراری در بلایا هستیم تا آنها با شرایط حاکم بر کشور و منطقه در معرض خطر مطابقت بهتری داشته باشند.

منبع:

Habibzadeh F, Yadollahie M, Kucheki M. International aid in disaster zones: help or headache?. The Lancet. 2008 Aug 2;372(9636):374.

 کپی با ذکر منبع وبسایت جامع سلامت در حوادث و بلایا مجاز می باشد.